Food Tech 2020 den 12 mars

 där framtidens mat, teknik och beslutsfattare möts 

För tredje året i rad presenterar Di Digital och Alfred Nobel Science Park Food Tech, ett framtidsorienterat samarbete där innovativa Food Tech-bolag, makthavare och investerare möts. Vi ser fram emot en spännande dag!


Du kommer möta beslutsfattare, nya spännande bolag och personer som vill revolutionera matindustrin på flera olika sätt. 

Pitchtävlingen

Är det du och ditt företag som kommer revolutionera Food Tech industrin?
Under eventet har vi en spännande pitchtävling där 7 startups gör upp om segern. Missa inte detta tillfälle att visa upp dig och ditt företag för de tyngsta beslutsfattarna inom livsmedelsindustrin!


Utvalda företag att tävla i pitchtävlingen är:

Volta Greentech AB
Snömoln I Norden AB
BoMill AB
Mycorena AB
Mashie Foodtech Solutions
Drupps
Leafymade


Missa inte det!


Food Tech – eventet där du får smaka, känna, lyssna och ta del av framtiden – den självklara mötesplatsen för dig i branschen.


Pitchansökan är nu stängd - välkommen att anmäla dig till konferensen.

Image

Ett smakprov från Food Tech 2019



 Ett stort tack till alla som medverkade på Food Tech 2019. 


För andra året i rad samlade vi spännande föreläsare, deltagare och partners till en dag med fokus på utvecklingen inom Food Tech, läs mer om dagen här. Vi gratulerar Beescanning som vann vår pitchtävling 2019 i hård konkurrens med flera andra spännande företag. Läs mer om företaget här. Beescanning vinner en plats i Di Digital Startup Tour och en resa till Hong Kong.


Stort tack till våra partners som gjorde den här dagen möjlig, vi ser fram emot fortsatt gott samarbete längre fram! 


Hoppas vi ses på 2020 års Food Tech! 

Talare

H.K.H. Prins Carl Philip

H.K.H. Prins Carl Philip

prisutdelare
Torborg Chetkovich

Torborg Chetkovich

ordförande Hong Kong Chambers of Commerce in Sweden
Per Strömberg

Per Strömberg

vd, ICA Gruppen AB
Sanna Noren

Sanna Noren

Sustainability manager, Choice
Jonas Brändström

Jonas Brändström

direktör och avdelningschef, Vinnova
Andreas Stenberg

Andreas Stenberg

vd, Årets kock
Annika Malhotra

Annika Malhotra

marketing manager, Visit Stockholm
Johan Krallis Anell

Johan Krallis Anell

nationell exportsamordnare/kansliråd, Näringsdepartementet
Eric Ljunggren

Eric Ljunggren

marknads- och kommunikationschef, Norrsken
Anna Stenberg

Anna Stenberg

Founder, WES group
Carl Brunius

Carl Brunius

Associate Professor, Department of Biology and Biological Engineering, Food and Nutrition Science, Chalmers University of Technology
Marie Gidlund

Marie Gidlund

verksamhetsledare, Sweden Food Arena
Jonas Siljhammar

Jonas Siljhammar

vd, Visita
Ann-Katrin Tottie

Ann-Katrin Tottie

varumärkeschef & framtidsanalytiker, ICA Gruppen AB
Kaj Török

Kaj Török

CRO & CSO Max burgers
Maria Kärnerud

Maria Kärnerud

Global Business Developer, Business Sweden
Info

Datum: 12 mars 2020

Tid: ​9:00 - 17:00


Var: Örebro konserthus, Fabriksgatan 2, 701 20 Örebro



Deltagaravgift

1695:- exkl. moms


Huvudmålgrupp: startup grundare, techtalanger, investerare, inkubatorer och makthavare inom livsmedelsindustrin.

Dagens program uppdateras kontinuerligt
torsdag, mars 12, 2020
09:00 - 09:30 CET

Frukost som serveras av Lokal

09:30 - 09:37 CET

Välkomna

Fredrik Björkman och Annika Grälls

Visa detaljer Gömma detaljer
09:37 - 09:40 CET
09:40 - 10:10 CET

Innovation och hållbarhet - så vill ICA leda utvecklingen för att utveckla framtidens livsmedelssektor

Per Strömberg, vd, ICA Gruppen AB

Visa detaljer Gömma detaljer
10:10 - 10:45 CET

Paneldiskussion: Hur besöksnäringen, främst i form av restauranger kommer att påverkas av Food Tech, såsom individanpassad mat, matsvinn, ”makten hos kunden”


  • Andreas Stenberg, VD, Årets kock

  • Jonas Siljhammar, VD, Visita

  • Annika Malhotra, marketing manager, Visit Stockholm

  • Ann-Katrin Tottie, Varumärkeschef & Framtidsanalytiker, ICA Gruppen AB


Visa detaljer Gömma detaljer
10:45 - 11:05 CET

Hälsosam mat för individen!

Våra nordiska kostrekommendationer är vetenskapligt framtagna för att främja hälsa. Men fungerar samma kostråd lika bra för alla? Behöver vi lära oss mer om hur vi kan personalisera kost för att
optimera hälsa? Carl Brunius kommer att prata om hur man använder biologiska Big Data och maskininlärning i forskargruppen ”Mat och hälsa” vid Chalmers tekniska högskola.

Visa detaljer Gömma detaljer
11:05 - 11:25 CET
11:25 - 11:45 CET

Den hållbara maten - om komplexiteten, tekniken och vad vi faktiskt gör för att nå våra mål

Sanna Noren, Sustainability manager, Choice

Visa detaljer Gömma detaljer
11:45 - 12:05 CET

Från klimatnegativ via klimatneutral till klimatposivit

Kaj Török, CRO & CSO Max burgers

Visa detaljer Gömma detaljer
12:05 - 12:25 CET

Food Tech på export!?

Johan Krallis Anell, Nationell Exportsamordnare/Kansliråd, Näringsdepartementet

Visa detaljer Gömma detaljer
12:25 - 12:27 CET
12:30 - 13:30 CET

Lunch & mingel

Rosengrens står för lunchen

Visa detaljer Gömma detaljer
13:30 - 13:35 CET

Fotografering Prinsen

13:35 - 13:45 CET

Presentation pitchtävlingen och juryn

Intro pitchtävlingen
Fredrik Björkman och Annika Grälls

Visa detaljer Gömma detaljer
13:45 - 14:55 CET

7 food tech startups gör upp i en pitchtävling

Jury:

  • Eric Ljunggren, marknads- och kommunikationschef, Norrsken
  • Marie Gidlund, verksamhetsledare, Sweden Food Arena
  • Anna Sternberg, Founder WES
  • Jonas Brändström, avdelningschef, Vinnova
  • Ann-Katrin Tottie, varumärkeschef & framtidsanalytiker, ICA Gruppen AB
  • Maria Kärnerud, Global Business Developer,
    Business Sweden
  • Torborg Chetkovich, ordförande Hong Kong Chambers of Commerce in Sweden

Prisutdelare:

  • H.K.H. Prins Carl Philip

Visa detaljer Gömma detaljer
14:55 - 14:57 CET

Film Familjen Wallins

15:00 - 15:30 CET

Fika av Familjen Wallins

15:30 - 15:40 CET
15:40 - 15:45 CET
15:45 - 15:50 CET

Summering och reflektion under omröstningen

Fredrik Björkman, Annika Grälls och H.K.H. Prins Carl Philip

Visa detaljer Gömma detaljer
15:50 - 15:55 CET

Vinnaren är…

Vinnaren i pitchtävlingen koras.

Prisutdelare:

  • H.K.H. Prins Carl Philip

Visa detaljer Gömma detaljer
15:55 - 17:00 CET

Avslutning & mingel

Katrinelund gästgiveri och sjökrog som står för hållbar och innovativ mingelmat.

Visa detaljer Gömma detaljer
09:00 - 09:30 CET

Frukost som serveras av Lokal

09:30 - 09:37 CET

Välkomna

Fredrik Björkman och Annika Grälls

Visa detaljer Gömma detaljer
09:37 - 09:40 CET
09:40 - 10:10 CET

Innovation och hållbarhet - så vill ICA leda utvecklingen för att utveckla framtidens livsmedelssektor

Per Strömberg, vd, ICA Gruppen AB

Visa detaljer Gömma detaljer
10:10 - 10:45 CET

Paneldiskussion: Hur besöksnäringen, främst i form av restauranger kommer att påverkas av Food Tech, såsom individanpassad mat, matsvinn, ”makten hos kunden”


  • Andreas Stenberg, VD, Årets kock

  • Jonas Siljhammar, VD, Visita

  • Annika Malhotra, marketing manager, Visit Stockholm

  • Ann-Katrin Tottie, Varumärkeschef & Framtidsanalytiker, ICA Gruppen AB


Visa detaljer Gömma detaljer
10:45 - 11:05 CET

Hälsosam mat för individen!

Våra nordiska kostrekommendationer är vetenskapligt framtagna för att främja hälsa. Men fungerar samma kostråd lika bra för alla? Behöver vi lära oss mer om hur vi kan personalisera kost för att
optimera hälsa? Carl Brunius kommer att prata om hur man använder biologiska Big Data och maskininlärning i forskargruppen ”Mat och hälsa” vid Chalmers tekniska högskola.

Visa detaljer Gömma detaljer
11:05 - 11:25 CET
11:25 - 11:45 CET

Den hållbara maten - om komplexiteten, tekniken och vad vi faktiskt gör för att nå våra mål

Sanna Noren, Sustainability manager, Choice

Visa detaljer Gömma detaljer
11:45 - 12:05 CET

Från klimatnegativ via klimatneutral till klimatposivit

Kaj Török, CRO & CSO Max burgers

Visa detaljer Gömma detaljer
12:05 - 12:25 CET

Food Tech på export!?

Johan Krallis Anell, Nationell Exportsamordnare/Kansliråd, Näringsdepartementet

Visa detaljer Gömma detaljer
12:25 - 12:27 CET
12:30 - 13:30 CET

Lunch & mingel

Rosengrens står för lunchen

Visa detaljer Gömma detaljer
13:30 - 13:35 CET

Fotografering Prinsen

13:35 - 13:45 CET

Presentation pitchtävlingen och juryn

Intro pitchtävlingen
Fredrik Björkman och Annika Grälls

Visa detaljer Gömma detaljer
13:45 - 14:55 CET

7 food tech startups gör upp i en pitchtävling

Jury:

  • Eric Ljunggren, marknads- och kommunikationschef, Norrsken
  • Marie Gidlund, verksamhetsledare, Sweden Food Arena
  • Anna Sternberg, Founder WES
  • Jonas Brändström, avdelningschef, Vinnova
  • Ann-Katrin Tottie, varumärkeschef & framtidsanalytiker, ICA Gruppen AB
  • Maria Kärnerud, Global Business Developer,
    Business Sweden
  • Torborg Chetkovich, ordförande Hong Kong Chambers of Commerce in Sweden

Prisutdelare:

  • H.K.H. Prins Carl Philip

Visa detaljer Gömma detaljer
14:55 - 14:57 CET

Film Familjen Wallins

15:00 - 15:30 CET

Fika av Familjen Wallins

15:30 - 15:40 CET
15:40 - 15:45 CET
15:45 - 15:50 CET

Summering och reflektion under omröstningen

Fredrik Björkman, Annika Grälls och H.K.H. Prins Carl Philip

Visa detaljer Gömma detaljer
15:50 - 15:55 CET

Vinnaren är…

Vinnaren i pitchtävlingen koras.

Prisutdelare:

  • H.K.H. Prins Carl Philip

Visa detaljer Gömma detaljer
15:55 - 17:00 CET

Avslutning & mingel

Katrinelund gästgiveri och sjökrog som står för hållbar och innovativ mingelmat.

Visa detaljer Gömma detaljer

Organisatörer

Image

Di Digital

Di Digital är en del av Dagens industri och är nyhetsledande i  bevakningen av tech, startups och nätkultur. 

Image

Alfred Nobel Science Park

Vi erbjuder miljöer som möjliggör utveckling av innovationer och samverkan mellan näringsliv, akademi och offentliga aktörer.

Kontakta oss

Image

Thomas Danielsson


Projektchef Dagens industri

thomas.danielsson@di.se

072 550 24 02

Image

Annika Grälls 

Kontaktperson Alfred Nobel Science Park

annika@alfrednobelsp.se

076 845 75 55

Örebro konserthus
Fabriksgatan 2, Örebro 701 20, Sweden